PFA EarlyCare

Kom hurtigt til kræfter igen med PFA EarlyCare

Tålmodighed er en dyd, hedder det som bekendt. Men når det kommer til psykiske eller fysiske lidelser, kan det faktisk være en fordel at gå hurtigt til værks. Det viser PFA’s erfaringer med den nye sundheds-løsning PFA EarlyCare®, som fra 1. maj er en del af din PFA Erhvervsevne forsikring.

Det er aldrig rart at melde sig syg, og slet ikke, hvis udsigterne til at vende tilbage til arbejdsmarkedet samtidig fortoner sig i det uvisse. Det er ikke desto mindre tilfældet for rigtig mange danskere og en vigtigt grund til, at PFA for snart et år siden lancerede en ny tilgang til sundhed - PFA EarlyCare®. Det fortæller sundhedschef i PFA, Rikke Bay Haaber.

”Alle kan selvfølgelig blive syge en gang imellem. Det kan vi ikke forhindre, men vi kan blive bedre til at hjælpe, så psykiske eller fysiske belastninger ikke udvikler sig til langtidssygemeldinger,” fortæller Rikke Bay Haaber om grunden til, at PFA sidste år lancerede PFA EarlyCare®.

PFA EarlyCare® er en del af PFA Erhvervsevne, og som navnet angiver, er formålet med den nye service bl.a. at tilbyde hjælp tidligt i forløbet, så sygemeldte hurtigt kan komme i behandling. Det gælder også ved psykiske lidelser som fx stress, der hver dag er årsag til mange hundrede sygemeldinger. 

”I lang tid har man ment, at fred og ro er den bedste medicin mod stress. Det er en tilgang, vi nu har gjort op med, for forskning og erfaring viser noget andet. Eksempelvis at det kan svække selvværdet og arbejdsevnen, hvis man som sygemeldt går for lang tid uden kontakt til jobbet eller nogle, der kan hjælpe én i gang igen”, fortæller Rikke Bay Haaber.

Langtidssyge tilbage på arbejdsmarkedet

Hun uddyber, at stress ligesom mange andre psykiske lidelser og fysiske skavanker kan skyldes en bred vifte af årsager, og at det af samme grund er vigtigt at komme hele vejen rundt, når man skal hjælpe sygemeldte medarbejdere. 

”Ud over den hurtige behandling er en væsentlig del af vores PFA EarlyCare®, at man kan få rådgivning af fagligt dygtige og erfarne sundhedseksperter, som kan hjælpe med afdække de mange forskellige aspekter af ens helbredsituation”, forklarer Rikke Bay Haaber. Hun uddyber.

”Nogle kan fx have brug for hjælp til dialog med arbejdspladsen, mens det for andre handler mere om, hvordan de kan blive bedre til at reagere på de situationer, som belaster dem. Det kan også være, at dårlige kostvaner, parforholdsproblemer, manglende søvn eller motion er med til af forværre problemet, og det skal selvfølgelig tænkes med, så vi kommer hele vejen rundt”.

Netop den faglige sparring og evnen til at komme hele vejen rundt, er ifølge Rikke Bay Haaber også en væsentlig forklaring på, at PFA EarlyCare® siden lanceringen sidste år allerede har fået mere end 500 tilbage på arbejdsmarkedet, som enten var blevet langtidssygemeldt eller i risikozonen for at blive det.

Sådan bruger PFA Earlycare®, hvis du bliver sygemeldt

Ring til PFA EarlyCare® Hotline på 70 80 75 05 og få hjælp, når du har fået en sygemelding af din læge på 14 dage eller mere. Hos PFA sidder et team af Health Guides klar. De er uddannet til at sammensætte et individuelt PFA EarlyCare® forløb, så du kommer godt og trygt igennem dit sygdomsforløb.